Tänään heti aamusta mökin tupaan kannetettiin melkein yhdeksän kiloa kaalia, kolme suippopaprikaa, iso purjo, porkkanoita kilon verran, hapokkaita omenia samoin ja valkosipulin kynsiä ainakin kaksi ison miehen kourallista. Ja karkeaa suolaa hiukkasen. Tuli myös kaksi isoa ämpäriä ja pitkä ja painava koivupuinen nuija.
Pappa ja enomies vaimoineen laittoivat hapankaaliverstaan käyntiin. Yksi pienenteli porkkanat, omenat, purjot, valkosipulit ja paprikat. Toiset kävivät kaalien kimppuun juustohöylät aseinaan. Pappa sai hien pintaan survomalla nuijalla pienennettyjä hapankaaliaineksia, niin että kaalista tuli oikein mehukasta. Muisti hän ripotella sekaan harvakseltaan myös muutama karkean suolarakeen.
Näin toipilaana olin ikään kuin työnjohtajana. Helppo homma! Nyt meillä on kahden talouden hapankaalit muhimassa. Tuvan täyttää aikamoinen valkosipulin ja kaalin tuoksuyhdistelmä. Ei paha laisinkaan:)
Maistelemaan päästään muutaman viikon kuluttua. Kerron sitten teillekin. Tai tulkaapa meille maistelemaan:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti