Kehuin jokunen aika sitten kuinka herkullista ja rapeakuorista
gluteenitonta leipää saa Rautarouva padassa paistamalla.
Kuvassa on eilen illalla paistettu leipä. Annoin Papallekin
palan maistiaiseksi. Hyvää on, sanoi Pappa.
Paistamisen jälkeen annan leivän jäähtyä ja "levätä" rauhassa.
Niin oli tämäkin leipä yön yli pöydällä omissa oloissaan.
Muovipussia en edes näytä tälle
leivälle. Kääräisen sen vain voipaperiin. Siihenkin aika löysästi,
niin että ilma pääsee kiertämään.
Leipä ei näin säilytettynä kuitenkaan kuivu liikaa,
vain leikkauspinta hiukan kovettuu.
Leipä säilyy rapsakkakuorisena ja sisältä mehevänä useita päiviä.
Jos vaan jaksaa pitää siitä näppinsä erossa
eikä herkuttele liikaa.
Lähdenkin nyt kahville, leikkaan siivun omaa leipää,
sipaisen päälle ohuesti voita ja herkuttelen.
Hyvää päivää teille kaikille toivottaen:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti